Üdvözöljük honlapunkon!

2011. március 20-tól új székhelyünk, postacímünk:

Tradíció Stúdió és Tradíció Alapítvány
1031 Budapest, Ádámföldi út 9. (Az Aquincumi HÉV-megállótól 200 méterre)
Birinyi József tulajdonos, ügyvezető mobilja: +36 20 9346032
www.tradicio.hu
E-mail: birinyi@tradicio.hu jozsef@birinyi.hu
Skype-név: birinyi.jozsef

 


MEGJELENT a mozi-vetítések után DVD-n az "ÚT A CSILLAGOK ALATT", Birinyi József rendező, dr. Tokaji Ferenc szerkesztő, a Media Flash EL CAMINO, 96 perces filmje.
Megrendelhető: titkarsag@mediaflash.hu postai utánvéttel, vagy a 1031 Budapest, Ádámföldi út 9., Media Flash irodában átvehető munkanapokon 8-16 óra között. (06 1 4391956, +36209346032)

Előzetes megtekintése

 


Köszönjük Berta Ferenc és a
BerKoncept Kft. felajánlott támogatását,
amellyel a XXIV. Csutorás Tábor
sikerét segítette elő!

 

A Csutorás Tábor egyik növendéke, Berta Alexandra beszámolója - aki ma már a Zeneakadémia citerás óraadó tanára -, a 2013-as Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánctáborról (www.csutorastabor.hu).
Jó élményalap a 2014-es táborhoz.

 

Tóth Erika fotói Birinyi József előadásáról a Magyar Néprajzi Társaság Önkéntes Gyűjtőszakosztály tagjainak, pályázóinak Örkényben a Tradíció Táborban.

1. kép, 2. kép, 3. kép, 4. kép, 5. kép, 6. kép

 

Július 21-n, vasárnap 17-19 óra között online Szinergia TV Üzleti Kerekasztal műsorában Birinyi Józseffel, a HUSZ elnökével beszélget a műsorvezető, Besenyő Ágnes. Téma: Legyen az érték a mérték! A Hungarikum Szövetségről (HUSZ) és a Hungarikum Akadémiáról.

Az adás erre a linkre kattintva követhető élőben.

 

A Veresegyház Tv műsora a Birinyi Gyűjtemény kiállításáról, a Síppal, dobbal hangszerbemutatóról.

A Hatos csatorna, Nagykörút EXTRA c. 2013. 07. 15-ei tv-műsora Hungarikum Szövetség HUSZ munkájáról, a hungarikum törvényről, a hungarikum minősítésekről Joó Lajossal (HUSZ elnökségi tag) és Birinyi Józseffel (HUSZ elnök).

Kovács László Magyar kézműves Remek díjat kapott.

HUSZ Hungarikum Akadémia I. – YouTube Részletek a "Legyen az érték a mérték" konferenciából. 2013. 06.27. (6 perc)

A Hungarikum Szövetség (HUSZ) alapító tagja, a Premium Hungaricum Egyesület. A "magyar érték, világlépték" minőségű termékek számára 5 éve kerül átadásra a legrégebbi hungarikum minőséget igazoló védjegy. 2013. június 27-n, a Hungarikum Akadémia, "Legyen az érték a mérték" konferenciája keretén belül vehette át - rangos szakmai zsűri bírálata alapján - a Premium Hungaricum védjegyet 9 kiemelkedő minőségű magyar termékgyártó.

Ködellik a Mátra

Regionális Népzenei Találkozó és Országos Citera-zenekari fesztivál.
Eger, 2013. június 1-2. Műsorfüzet letöltése: 01 02

Meghívó a Bakony Népzenei Együttes Egyesület és a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI Népzene Tanszakának 30 éves Jubileumi rendezvényére.

Meghívó - Magyar kézművesség – 2013 és Szent István és kora - kézműves szemmel

Birinyi József köszöntője

Birinyi József, a Parlamenti Hungarikum Munkacsoport vezetője, a Hungarikum Szövetség elnöke programindító előadása 2009. szeptember 26-n, a Hungarikumok a Parlamentben első rendezvényen.

TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ, 2013. MÁRCIUS 30. - ÁPRILIS 1.
képek

Dr. Révai András nagyon jó cikke a Borban a vigasz, Mathiász János hungarikum életművét bemutató. március 24-i operett gáláró

Gratulálok Dr. Révay Andrásnak az élmény sodrásába alkotott írásához, beszámolójához. Különösen elismerő a cikk, mert szerzője nemcsak az újságírásban, a művelődéstörténetben avatott, hanem a jó boroknak, a gasztronómiának is jeles szakértője. A Mathiász János hungarikum életművére épülő "Borban a vigasz" előadásban több hungarikum - a szőlőbűvész, a magyar operett-játszás, Puskás, Jedlik szikvize – egymásba ölelkezése garancia KERO, a Budapesti Operettszínház, a Hungarikum Szövetség alelnöke rendezésében arra, hogy az egyetemes emberi kultúrát, reális önbecsülésünket, elismertségünket, a "Magyar érték világlépték" kiteljesülést élhetjük át az előadáson. Köszönet Mathiász Gábornak, a Mathiász HUSZ alelnöknek, a Mathiász örökség kezelőjének, a dédunokának, aki feleségével motorja a sikersorozatnak, a borrendek, a borlovag avatás, a borkóstolók szervezésének. Kívánom, hogy minél többen legyenek részesei az élménynek, amely kiteljesíti célunkat: "Örökségünk a ma élményével jövőnk alapja."
(Birinyi József)

 

Felhívás: XXI. Hajnal Akar Lenni népdaléneklési verseny
Figyelem: új időpont!

HUNGARIKON, Géniuszok Galériája a kereskedelmi TV2-n július 23-tól, naponta négy klip a Media Flash gyártásában.

A világ nem arra kíváncsi, hogyan utánozzuk, hanem arra, mi mit adunk a  világhoz.

Július 23-án elindult a  Media Flash HUNGARIKON, Géniuszok Galériája címû miniprogram sorozata, amelyben kiemelkedô magyar értékalkotókat, olimpiai, világbajnokokat, világhírû mûvészeket, magyar feltalálókat, életmûveket kerülnek bemutatásra. A új, hiánypótló, kiemelten közszolgálati sorozat elsôként az olimpia ideje alatt Londonban kiállított Hungarikonokat mutatja be a Magyar Posta és a Takarékbank támogatásával és a Hungarikum Szövetség támogatásával.

A HUNGARIKON videók megtekintéséhez, és további információkért kattintson ide!

Összefoglaló a X. jubileumi Magyar Kézműves Remek pályázatról. 2012. április 26.

2012. 04. 14-én került sor az Aranypáva Nagydíjas Gálaára Püspökladányban. Az alábbiakban megtekinthetik a megnyitót, és néhány képet az eseményről:
Videó a megnyitóról
képek:
1. Meghívó, program
2. Díjkiosztó gála: Dr. Olsvai Imre, Birinyi József, Alföldy-Boruss István, a zsűri
3. Birinyi József Csider Istvánnak adja át a minősítés oklevelét
4. A minősítés oklevelét adja át Birinyi József

5. Birinyi József a zsűri zárszava Püspökladányban az Aranypáva Nagydíja Gálán
6. Birinyi József, Fehér Anikó az Aranypáva Nagydíj átadásakor Püspökladányban

A hatoscsatorna Kultúrszféra c. műsorában vendég volt Birinyi József. A felvételek az alábbi linkeken tekinthetők meg:
Kultúrszféra 2012. március 2.
Kultúrszféra 2012. március 9.
Kultúrszféra 2012. március 16.

Családi koncertek a Magyar Rádió 6-os stúdiójában: A népi hangszerek varázslatos világa.
e.a. Birinyi József, népzenekutató-hangszergyűjtő-előadóművész
2012. 02. 18-i koncertek felvétele. A hanganyag május 6.-ig hallgatható a Bartók Rádió hangtárában.

A Rajkó-Talentum Tánc- és Zeneművészeti Szakképző Iskola országos zenei tehetségkutató versenyt hirdet!

A Hungarikum Szövetség a hungarikum törvényjavaslatról - btl.hu

Húszmilliárd helyett 500 millió forint hungarikumokra - GazdaságiRádió

HUSZ: A hungarikum nem köthető egy tárcához

Hungarikum törvény pénz nélkül
A Ma reggel vendége Birinyi József elnök, Hungarikum Szövetség és Gyaraky Zoltán főosztályvezető, Élelmiszerbiztonságért felelős államtitkárság, VM

Rendetlenséget hagy a magyar kincsek között a kormány - origo.hu

A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége (KÓTA) a népzenei együttesek, pávakörök, népdalkörök, népdalkarok, népzenei hangszeres együttesek, énekes és hangszeres szólisták és kisebb énekes és hangszeres csoportok 16. országos minősítését hirdette a 2010. szeptember 1-je és 2012. június 30-a közötti időszakra.

MTV, Ma Reggel. A hungarikum törvényjavaslatról a Hungarikum Szövetség vezetői. 2012.03. 08.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézete 30 órás akkreditált továbbképző tanfolyamot hirdet három témakörben gyermekkórusok karnagyai, illetve általános, középiskolai és zeneiskolai tanárok számára.

OGY - A gazdasági bizottság támogatta a hungarikum törvényt - Galamus-csoport

Védelem a magyar kincseknek. Elfogadta a kormány a hungarikumtörvényt, a feladatokra mintegy ötszázmilliót különítettek el. - magyarhirlap.hu

2012. február 12-n lesz az első határon túli bemutatója az Út a csillagok alatt. El Camino a világ oltárától a világ végéig c. filmnek.

Egy vélemény az Út a csillagok alatt c. filmről:

"Megnéztem a filmedet, Budán a Krisztina körúton lévő kis moziban, a Tabánban. Kora délutáni órában vetítették, amikor a dolgozó még dolgozik, ehhez képes félház volt, és a "nyugdíjas" korosztály mellett az ifjúság is képviselte magát.
Úgy, mint amikor olvastam a kéziratot, most is elhomályosodott a szemem egy-egy epizódnál, és persze nem csak az enyém. A figyelmet végig lekötötte - bár én más szemmel néztem, mint egy egyszerű "néző"- oly annyira, hogy film közben egy-egy hangos tetszésnyilvánítás is elhangzott a nézők részéről. A film végén pedig taps volt, ami teljesen szokatlan a mozikban. Külön megemlítem az operatőrt, jó választás volt.
Egyszóval: gratulálok, élményben volt részem, köszönet érte."

Gyulay Mária (idegenvezető, Budapest)

Ajándék - A Szentlélek Plébánia közösségi lapja
Mi Újság - Díszbemutató hazaiak részvételével

 

A Birinyi Gyűjtemény hangszerkiállítása Veresegyházon.

2012. január 22-n Birinyi András iparművész, Bodnár Ferenc és Inoka Győző közreműködésével hangszerkészítő foglalkozással indult a Birinyi család gyűjteményét bemutató program. Majd rendhagyó tárlatvezetéssel nyitotta meg Pásztor Béla polgármester és Birinyi József a Kárpát-medence népi hangszereit átfogó, és a világ minden részéről hangszereket felvonultató, 600 hangszerből álló kiállítást, amely február 5-i tekinthető meg Veresegyházon az Innovációs és Szabadidő Központban.

A kiállításra érkező nagyszámú érdeklődő részese lehetett Birinyi József és tanítványa, Kovács László 60 hangszert bemutató, megszólaltató, „Síppal, dobbal…” című hangszerbemutató nagysikerű, a közönséget is zenekarrá alakító koncertjének.

 

Birinyi József a Magyar Kultúra Lovagja.

Birinyi Józsefet 2012. január 22-n, a Magyar Kultúra Napján a Magyar Kultúra Lovagjává avatták.

A XVI. Magyar Kultúra Napja Gála fotói elérhetőek a www.alkotohazak.shp.hu  honlapról

Laudáció és további képek
További cikkek:
Rádió Dabas - A Magyar Kultúra Lovagja címmel tüntették ki Birinyi Józsefet
KÓTA - Birinyi József kitüntetések
SZEGEDMA.hu - Lovaggá ütötték Németh Miklóst és Kassai Lajost is

 

2011. november 17-én került sor az Uránia Filmszínházban Birinyi József és Dr. Tokaji Ferenc az Út a csillagok alatt - El Camino a világ oltárától a világ végéig című filmjének mozibemutatójára. Két magyar zarándok útját, El Caminoját, a legvénebb kontinensen átívelő történetét mutatja be a film. A barátokat két kamerával kísérték el az alkotók a „világ oltáráról”, Fatimától egészen a „világ végéig”, a kontinentális Európa egyik legnyugatibb pontjáig, a „Finis Terráig”, a Portugál El Camino nyomán. (teljes cikk az erikanet.hu-n)
Előzetes megtekintése

Részletek a filmből:
Fáklyás körmenet, Fatima
Zarándokmise, Santiago de Compostela
Szent István kápolna, Fatima

Magyar Kálvária, Fatima

Még több információ a filmről: http://www.anjoulafayette.eu/camino/

 

BNV, Hungarikum Világ (video)

Birinyi József: Magyar népi hangszerek előadása az EchoTv Civil Akadémia sorozatában (2011. október. 23.)

Egy vélemény a 2011-es Csutorás Táborról:
Már kiheverték az ízületeim a napi 4-5 óra brácsázást és a rengeteg táncot.  Nagyon boldog voltam a táborban, sok kedves embert ismerhettem meg, és azt csinálhattam, amit nagyon szeretek. Régi sóvárgás volt bennem a vonós népzene iránt, és ennél jobb indítást elképzelni sem lehet. Táncházba pedig alig van alkalmam menni itt Szolnokon, évtizedek óta csak gyerekekkel táncoltam. Ráadásul sok dolgot tudok használni a munkámban abból, amit a táborban tanultam. (Seres Katalin, Szolnok)

Birinyi József a Hungarikum Szövetség elnöke, a Hungarikum törvény stratégiájának alkotója „Hagyomány és hungarikum” címmel tart előadást 2011. szeptember 3-n 10 órától, az  Alternatív Közgazdasági Gimnázium épületében. (Bp.III. Raktár u. 1.), a Pest-Budai Kézműves és Népművészeti Közhasznú Egyesület rendezésében, a hagyomány a nagyvárosban konferencia keretében.
Meghívó megtekintése.

Megalakult a Hungarikum Szövetség - közlemény

A Magyar Kézműves Szövetség, „Ökológiai kéznyomok” című kiállítását nyitotta meg Birinyi József, a Hungarikum Szövetség elnöke, a Hungarikum törvény stratégiájának alkotója. Képek

Birinyi József, a Hungarikum Szövetség elnöke nyitja meg a Magyar Kézműves Szövetség, „Ökológiai kéznyomok” című kiállítását a Stefánia Palotában, 2011. június 16-n.

Megalakult a Hungarikum Szövetség - hirado.hu

Megalakult a Hungarikum Szövetség. A HUSZ elnökének, egyhangú szavazással Birinyi Józsefet, a hungarikum törvény stratégiájának alkotóját választották. Sajtóközlemény.

Nemzeti értékmentés

Szabad Föld Online: Az operett is hungarikum?

A Prémium Hungaricum védjegyeket Birinyi József a Parlamenti Hungarikum Munkacsoport vezetője adta át 2011. április 14-n Tihanyban. Kattintson ide a képek megtekintéséhez, vagy ide a videokért!

Nemzeti értékmentés - Magyar Nemzet online

II. Szülőföldünk Békés Megye Gála volt Orosházán

Hazaviszik a kisbéri félvért

Az érték legyen a mérték

Szándéknyilatkozat Hungarikum Szövetség alapítására

A Hungarikum Szövetség alapító tagjai a hungarikumokról szóló törvénytervezetről

A gyarmatosítók nem tartanak gyarmatárut?

Az igazi hungarikum

Túró Ruditól Puskás Öcsiig - avagy készül a hungarikum törvény

"Az Operettszínház átvétele teljesen jogos"

Hungarikum Szövetség alakul

Fotókiállítás Makovecz Imre  épületeiről. Megnyitó. Zenél: Birinyi József

A Hungarikum Szövetség segíti a törvény megalkotását

Az értéket védené a Hungarikum Szövetség - Dehir.hu

Hungarikum Szövetség a magyar értékekért - Népzene.hu

Az Operettben tartotta alakuló ülését a Hungarikum Szövetség

2011.04.14. Tihany, Régi Idők Udvara, Prémium Hungaricum védjegyek átadása. Dr. Ángyán József államtitkár és Birinyi József a Parlamenti Hungarikum Munkacsoport vezetője.

Megjelent Birinyi József: „Népi hangszerek készítése” című könyve!

A jövőnk múlhat rajta... Válasszunk magyar terméket!

Magyar Vállalkozásklinika - Birinyi József

Felhívás: XX. Hajnal Akar Lenni népdaléneklési verseny

Vass Dániel - A Jazz Nagyjai

A Magyar Kultúra Napja Zentán, 2011-ben

Meghívó: "Mi ez a gyönyörű?"

Meghívó: III. Országos Agrárfórumra

Birinyi József, a Parlamenti HUngarikum  Munkacsoport vezetője 2010.12.09. 10 órától tart előadást a Hungarikum törvényről, a Magyar ÉrtékTár rendszeréről, a helyi értékek gyűjtéséről.

Birinyi József: Bartók Barbarója c. írása, amely megjelent a PREMIER Magazinban és  a Hungarikonok c. könyvben, a hungarikonok sorozatban elkészült, Mátrai Erik „médiaművész” alkotásához.

Tudósítás a Hagyomány Háló, Örökség és Hungarikum rendezvényen Birinyi József, a Parlamenti Hungarikum Munkacsoport vezetője előadásáról. 2010. november 16. Néprajzi Múzeum

Birinyi József 2010.11.10-n, Dombóváron tartott előadást a Magyar ÉrtékTár, Hungarikum törvényről a Székely Kör rendezvényén.

KEP fórum a hungarikumokról - megemlékezés '56-ról

Köszönőlevél Felsőzsolcáról

Birinyi József előadást tart a Szikvízgyártók konferenciáján 2010. november 6.-án.

A DunaTV adásában, Nemzetkép és kultúra kerekasztal-sorozat műsorban Birinyi József is kifejti álláspontját. A műsor az alábbi időpontokban lesz látható:

1. rész  október 12.       15:05       megtekintés
2. rész  október 14.       15:25       megtekintés
3. rész  október 15.       14:50       megtekintés

A hungarikum érték, minőség, összetartó erő - Magyar Fórum

Hungarikum törvény születőben! - Ahol az érték a mérték!

Kálmán Lajos Középiskolások Népdalversenye. 2010. szeptember 17. Kecskemét. A Zsűri: Gerzanics Magdolna, Olsvai Imre, Birinyi József

Gerzanics Magdolna - zenei szakújságíró cikke a versenyről ide kattintva olvasható.

Birinyi József, a Parlamenti Hungarikum Munkacsoport vezetője adott tájékoztatót a Hungarikum törvényről több TV csatorna műsorainak, melyek az alábbi linkekre kattintva megtekinthetőek:

- Az Egyenes beszéd c. ATV-s közéleti műsor

- Az Este c. műsor az MTV-n

- Ma Reggel c. műsor az MTV-n

A Hungarikum törvényről írásos sajtóban megjelent cikkek is megtekinthetők, az alábbi linkekre kattintva:

Miből lehet Hungarikum? - hírextra

Kevés a védett Hungarikum - Heti Válasz

Beszélgetés Birinyi Józseffel, a Parlament Hungarikum munkacsoport vezetőjével - Ring Magazin

A Csutorás Tábor 2010. augusztus 10-i Gyöngyharmat Együttes (vezető: Kovács László) koncertje teljes egészében megtekinthető a YouTube-on.

Cikk a a Hévízgyörki Asszonykórus fennállásának 40. évfordulójáról!

Csutorás 2007 fotók

a
Berta Ferenc fotói

a
Birinyi József fotói

Sikeres volt a 2006-os
jubileumi, XXI. Csutorás Tábor!

Csutorások Lajosmizsén - a Kecskemét Magazin 2006. szeptemberi számában!

Bambuszon fújták a dalt..

XVII. Hajnal akar lenni népdaléneklési verseny

a

A XXI. Csutorás
Nemzetközi Népzenei és Néptánc Tábor fotói!

a
Tekintse meg a 2004-es Csutorás Tábor képeit

Elhunyt Bodor Anikó KÓTA-díjas népzenekutató. Hajnal Jenő megemlékezése az „e-Motivum” hírlevélből és Birinyi József emlékező sorai.

Meghívó az IKUVÉH zárórendezvényre, ahol Birinyi József előadást tart a készülő hungarikum törvényről, és fellép a Kisboróka Együttes Táborfalváról, Szabóné Nagy Annamária vezetésével.

Csutorásélet, mindhalálig

A KÁRPÁT-MEDENCE ÉRTÉKEI Molnár Béla könyvének bemutatója - videó

Kovács László (Kovács úr) hangszerkészítő

Meghívó: Kis- és Középvállalkozók Második Országos Fóruma

Könyvbemutató: Kárpát-medence értékei

Elérhető a következő Csutorás Klub programja.

Felhívás a XXV. Csutorás Táborra
(2010. augusztus 8-15., Örkény)

Révász István filmje a 2009-es Csutorás Táborról.

Meghívó az Ormánsági Népdalok II. Sellyei Országos Éneklési Versenyre

Csutorás Klub a Fonóban - 2010. június 12.

Birinyi József népzenekutató a MOZAIK Kiadó 8. osztályos énekkönyvében.

Magyar Ízek Boltja nyitás Szentendrén. 2010. március 25-n megnyitotta Birinyi József a Parlamenti Hungarikum Munkacsoport vezetője és Kádár Imre a Prémium Hungaricum Egyesület elnöke a Magyar Ízek Boltját.

Ország Közepe Tehetséggondozó Program

Német citerás, restaurátor tanulmányozta a magyar citerákat a Birinyi Gyűjteményben és Kovács Lászlónál.

Belenőtt a zenébe - a hangszerek varázslója
- cikk Birinyi Józsefről a Porta magazinban -

Csokonai közösségi-díjat Kapott a Táborfalvi Közművelődési és Népzenei Egyesület

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a 2009. évi Palócgálára, november 19. és 22. között.

A múlt erős gyökér, jelen és jövő ebből él... A XIX. Hajnal Akar Lenni népdaléneklési versenyről

Hungarikumok a Parlamentben 2. konferencia záró előadásai - 2010. január 23.

Birinyi József parlamenti Hungarikum-tanácsadó, „Hungarikum Helyzet” előadása.
Elhangzott: Hungarikumok a Parlamentben konferencián. 2009.09.26

XIX. Hajnal Akar Lenni népdaléneklési verseny

A XIII. EGRI NÉPZENEI GÁLA  és NÉPZENEI KONFERENCIA - Gerzanics Magdolna

Két dudás egy csárdában!

Birinyi József Síppal, dobbal.
hangszerbemutató műsoráról fotók

A népdal újabb győzelme
Szatmárnémetiben

Birinyi portré.
Cikk

Kárpát-medencei Döntő a Csiliben

2009 Haydn Emlékév - közadakozás a komponista és mecénása szobrának felállításáért

Láttál már trombitahegedűt ???
Birinyi hangszerbemutató Besnyőn!

A Kárpát-medence értékei 

Folkfesztivál Váradon


Híreink - "Tiszán innen, Dunán túl"

Szólj síp, szólj! -
Vetélkedő az Újvidéki Rádióban

Nagyváradon látható a Birinyi Gyűjtemény!

BIHARI ANTOLÓGIA
FOLKFESZTIVÁL 2008

Búcsú Münchentől - Jelentősen gyarapodott a Birinyi Gyűjtemény: Konc Makk Erzsébet (München) Birinyi Józsefnek ajándékozott, férjével, - néhai Dr Makk Antallal a világ különböző részeiről összegyűjtött -110 történeti és népi hangszert.

Megemlékezés az 1848/1849-es Magyar Forradalom és Szabadságharcról
"SÍPPAL, DOBBAL - BÚCSÚ MÜNCHENTŐL"
című népi hangszerkiállítással.

a XVII. Hajnal akar lenni Népdalverseny beszámolói
(Szatmárnémeti, 2007. január 26-27.)

A pokoljáró dudás istenverése - Portré a Magyar Hírlapban

NépZeneSzó - Magyar Örökség Díj

Cikk a XXII. Csutorás Táborról:
1. oldal

2. oldal

Síppal, dobbal, cimbalommal - Magyar Hírlap, augusztus 13.

Beszámoló ausztriai, burgenlandi fellépésünkről (német nyelven)

Meghívó a "Síppal, dobbal, Nádi Hegedűvel.." című történeti- és népi hangszerkiállítás megnyitójára

Szolfézsoktatás felnőtteknek

2007. márc. 15-i állami kitüntetés:
Magyar Köztársasági ARANY ÉRDEMKERESZT, amelyet A Magyar
Köztársaság Elnöke adományozott " Birinyi Józsefnek néprajz-
népzenekutatónak, előadóművésznek, a budapesti Media Flash Kft. Reklámiroda
filmrendezőjének, producerének."

További díjak Birinyi Józsefnek:
- "BARTÓK BÉLA Díj", amelyet a Magyar Művészetért
Alapítvány adományozott 2006. augusztusában
- "Lajtha László Díj",
amelyet Pest Megye Önkormányzata adott 2006. novemberében népzenekutatói,
előadóművészi, oktatói és közművelődési tevékenységéért.
- 2008. novemberében elsőként kapta meg Birinyi József, Táborfalva község Díszpolgára, az Ország Közepe Kistérségi Társulás által alapított „KISTÉRSÉGÉRT” kitüntetést.

Reakcióim az Index " Mentor-Pacsirta" cikkére.

Ki nyeri a népzenei Megasztárt?
(Index - február 27)

A VI. Magyar és Nemzetközi Karvezető Konferencia rendezvénysorozat (2007.
március 2-6.) keretében kerül megrendezésre a "Történeti és népi hangszereink"
kiállítás a Birinyi Gyűjteményből.

Mégis szép a világ - XVI. Hajnal akar lenni (HAL) c. népdaléneklési verseny Szatmárnémetiben

XVI. Hajnal akar lenni népdaléneklési verseny
A szervezőbizottság felhívása


2006. március 18-án indult Állati című sorozatunk, 14,30-15,00 között az MTV 1-es csatornáján. Tekintse meg műsorunkat! 


XXX. CSUTORÁS NEMZETKÖZI NÉPZENEI ÉS NÉPTÁNC TÁBOR

A felhívás megtekinthető ide kattintva.

A Tradíció Alapítvány, a KÓTA, Magyar Kórusok Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége,
a Táborfalvi Közművelődési és Népzenei Egyesület, a Tradíció Stúdió szervezésében, rendezésében.

Ideje: 2015. augusztus 2-9.
Helye: Örkény, Pálóczi Horváth István Szakképző Iskola és Kollégium, 2377 Örkény, Fő út 5-7.

Jelentkezés
Program
Ajánló

A Csutorás Táborrral kapcsolatos bővebb információk, képek, videók már a tábor saját honlapján érhetők el.
www.csutorastabor.hu

Korábbi táborozók szereplései:

Berta Alexandra
Csizmadia Anna
Érsek Csaba Sándor
Kovács Ferraru Krisztián

Csutorás NépzeneiTábor a Facebookon

 


Berta Alexandra: Ifjúság gyöngykoszorú című első CD-jét a
Tradíció Stúdió adta ki és támogatta, másokkal együtt. Bővebb információ!

KL

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Új állatbarát műsorral jelentkeztünk az MTV m1 csatornáján, 2006. március 04-től !

További információ

 

 

Csutorás Nemzetközi Népzenei- és Néptánctábor
eMOTIVUM

 

f" width=1 height=21>