XVI. Hajnal akar lenni népdaléneklési verseny
A szervezőbizottság felhívása

A Szent-Györgyi Albert Társaság, a Szatmárnémeti – Németi Református Egyházközség, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés, a Szatmárnémeti MADISZ, a szatmárnémeti Szentlélek plébánia, az Ady Endre Társaság, a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége (KÓTA) szakmai támogatásával

2007. január 26 – 28. között rendezi meg Szatmárnémetiben

a XVI. Hajnal akar lenni népdaléneklési versenyt, (HAL)
a világon bárhol élő magyar népdalénekesek számára.

Harmadik alkalommal a rendezvény történetében, a KÓTA szólóénekes népzenei országos szintű minősítése is megtörténik. A minősítések (különböző fokozatok, bronz, ezüst, arany, Arany Páva díj) kapcsán a zsűri hasznos szakmai tanácsokkal látja el a minősülőket, a fellépőket. (Az Arany Páva díjban részesülőket a KÓTA meghívja az Országos Arany Pávás Népzenei Gálára!)
énekesek felfedezése.

Részvételi tudnivalók.
Részt vehet bárki, aki betöltötte 12. életévét. Felső korhatár nincs. A versenyzők küldjék el a Szent-Györgyi Albert Társaság címére:
(440030 Satu Mare, Mihai Viteazul 10. e-mail cím: csirak@sm.rdsnet.ro) jelentkezési lapjukat, melyen a következő adatokat kell feltüntetni; név, születési adatok, lakcím, telefonszám, e-mail cím, foglalkozás, a versenyprogram dalainak, dalcsokrainak leírása, megnevezése, az eddig elért eredmények, minősítések felsorolása.

A versenyzőknek rendelkezniük kell iskolájuk vagy valamelyik művelődési intézmény, népdaléneklési verseny rendezőségének ajánlásával. Javasoljuk elődöntők, válogató-versenyek rendezését, a megyét, térséget képviselő versenyzők előzetes válogatását.

Az énekverseny zenei anyaga.
Minden versenyzőnek két dalcsokorral kell jelentkeznie, vagy lehet egy ballada és egy dalcsokor is. Törekedjenek régi stílusú dalokból meríteni. Egy dalcsokor előadási időtartama nem lehet több 4 percnél. Népies műdalokat és feldolgozásokat nem fogadunk el. A versenyzők szólóban, vagy hangszeres kísérettel is énekelhetnek. Ajánljuk, hogy versenyen népviseletben vagy stilizált népviseletben szerepeljenek.

Akik a fenti elvárásoknak megfelelnek díjtalan ellátásban részesülnek, azaz szállást, étkezést kapnak. Kísérőket 1.600.000 Lej/fő (10.000 Ft/fő) részvételi díj kifizetése esetén fogadunk. (A díj tartalmazza a kollégiumi szállást, étkezést, a programok látogatását.) Útiköltséget nem tudunk megtéríteni.

Jelentkezési határidő 2007. január 22.

Díjazás.
A verseny első három helyezettje, az énekesek által megszavazott legjobb énekes és a közönség kedvence pénzjutalomban részesül, továbbá a támogatók, rendezők, felajánlók különdíjai is kiosztásra kerülnek.

Kérjük a jelentkezőket, versenyzőket, hogy ha a HAL keretében a KÓTA XIII. Országos Népzenei Minősítésén minősítést is kérnek, akkor a www.kota.hu honlapon található népzenei minősítési adatlapot is töltsék ki, és mielőbb küldjék vissza Rozgonyi Péterné, a KÓTA népzenei előadója címére: kota@kota.hu , vagy postán: KÓTA 1014 Budapest Szentháromság tér 6. (info: 00/36/1/2253713) (A minősítésért nem kell külön fizetni.)

Minden jelentkezőt szeretettel várunk és sok sikert kívánunk a fellépésekhez, a megmérettetéshez, hagyományaink élményszerű előadásához, ápolásához!

2006. október 1.